Népszavazást kezdeményez Klaus Iohannis

Referendumot kezdeményez Klaus Iohannis a büntető törvénykezés módosítása kapcsán – ezt maga az államfő jelentette be egy, a Cotroceni-palotában tartott hétfői eseményen.

“Nyilvánvaló, hogy nagy érdeklődés övezi a Büntető törvénykönyv módosítása és a közkegyelem témakörét. Kezdeményezni fogok egy referendumot, amelynek keretében az emberek kinyilváníthatják, hogy egyetértenek-e mindezekkel vagy sem, mert amikor a PSD-re szavaztak, ezek a törekvések nem szerepeltek az alakulat kormányprogramjában” – fogalmazott Iohannis.

Az államfő hangsúlyozta, “látszólag” az “igazságszolgáltatással kapcsolatos dolgokról, sürgősségi rendeletekről, konkrét témákról” zajlik a vita.

“Valójában azonban, kedves román állampolgárok, arról van szó, hogy milyen nemzet szeretnénk lenni. Hogy erős nemzetet és jogállamot szeretnénk, vagy egy amolyan langyos nemzetet és vitatható jogállamot akarunk. Hogy a kis egyesülést megvalósító generációra szeretnénk hasonlítani, vagy olyan nemzet akarunk lenni, amely fél felemelni a hangját? Hogy a többi európai nemzethez foghatók akarunk lenni, vagy olyanok, akik nem merik hallatni a hangjukat az európai nemzetek kórusában? El kell döntenünk tehát, hogy milyen nemzet vagyunk, milyen nemzet szeretnénk lenni. Én erős nemzetet szeretnénk, büszke és szabad emberek alkotta nemzetet. A román nép büszke és szabad, és én azt szeretném, ha ezt a nemzetet feddhetetlen, hozzáértő politikusok vezetnék. Ennél kevesebbel nem érem be, és nincs olyan ár, amit ne fizetnék meg ennek elérése érdekében” - tette hozzá Klaus Iohannis.

  • Kulcsszavak
  • Nincsenek kulcszsavak.

Hagyj üzenetet
A * jelölt mezők kitöltése kötelező*

Adatforgalom / Forgalmi jelentés

Most adásban

NAPRAKÉSZ

Live Video

Partnereink