Nemsokára megújul a székelyudvarhelyi nagypiac

Korszerűtlenek a székelyudvarhelyi lakótelepeken található kis piacok, amelyeket a város egyelőre megtart, de a közeljövőben különösebb változtatást nem ígér az önkormányzat. Csupán a nagypiac korszerűsítése várható, az asztalok felújítására a napokban írták ki a közbeszerzést.

Összesen öt lakótelepi piac létezik Székelyudvarhelyen, kísérleti jelleggel egyet a Csereháton is létrehoztak, de árus még nem jelentkezett. A városgazdákodási osztály üzemelteti a ezeket, és biztosítja a födémmel ellátott asztalokat és a közterületen történő árusítási jogot. Az árusok a várostól bérelik a helyet. A lakótelepi piacok teljes felújítására csak távlati lehetőségek vannak, a közeljövőben nem lehet teljes korszerűsítésre számítani – tudtuk meg az illetékesektől.

A Vásártér utcában található nagypiac nemsokára megújulhat, nemcsak az asztalokat újítják fel, hanem a födém feljavítását is tervezik. Itt 72 fémasztal és 64 betonasztal bérelhető, az árusítási jog naponta 7 lejbe kerül. A polgármesteri hivatal sajtóirodájának tájékoztatása szerint az őstermelők aránya kb. 55-60 százalékra tehető, jelentős részük udvarhelyszéki, egyharmaduk pedig más vidékekről érkezik a székelyudvarhelyi piacra termékeit értékesíteni.

Forrás: Marosvásárhelyi Rádió/Asztalos Ágnes
  • Kulcsszavak
  • Nincsenek kulcszsavak.

Hagyj üzenetet
A * jelölt mezők kitöltése kötelező*

Adatforgalom / Forgalmi jelentés

Most adásban

DÉLELŐTTI RÁDIÓÚJSÁG

Live Video

Partnereink