Nem várt pénzhez jutnak a gazdák

Nem várt pénzhez jutnak a közepes és nagygazdák, ugyanis legkésőbb október 15-ig hektáronként 23 euró kiegészítő támogatást kapnak azok, akiknek tavalyi támogatása meghaladta a 2000 eurót.

Az országos Mezőgazdasági Intervenciós és Kifizetési Ügynökség (APIA) vezérigazgatója szerint a területalapú támogatásokra szánt többlet összeg abból származik, hogy az Európai Bizottság úgy döntött a válságtartalékból el nem költött összesen 433 millió eurót szétosztják a tagállamok mezőgazdászai között. Ebből az összegből Románia 16,4 millió eurót kapott, ezt mintegy 90.000 hazai gazda között osztják szét kiegészítő támogatásként.

Az APIA Kovászna megyei igazgató helyettese, György Ervin híradónk érdeklődésére elmondta: az APIA központi szinten döntött arról, hogy azok kapnak pénzt, akiknek mezőgazdasági támogatásának összege tavaly több volt mint 2000 euró. György Ervin szerint ez azt jelenti, hogy a közepes vagy nagygazdákat érinti az akció, hiszen a nadrágszíj parcellákon gazdálkodók nem esnek ebbe a kategóriába.

Forrás: Marosvásárhelyi Rádió/Kovács Zsolt
  • Kulcsszavak
  • Nincsenek kulcszsavak.

Hagyj üzenetet
A * jelölt mezők kitöltése kötelező*

Adatforgalom / Forgalmi jelentés

Most adásban

Live Video

Partnereink