Nem lesznek kétnyelvű utcanévtáblák

Lesznek új utcanévtáblák Marosvásárhelyen, de ez nem jelenti azt, hogy a lefordítható utcaneveket magyar nyelven is kiírják azokra – monda mai sajtótájékoztatóján Dorin Florea – adja hírül az erdélyfm rádió.

A polgármester közölte, nem ellenzi, hogy magyarul is feltüntessék az utcaneveket, de az utcák első házaira kifüggesztendő fehér-kék színű táblákon csak a hivatalosan jóváhagyott utcanevek fognak szerepelni. A helyi tanácsosok 1 millió lejt hagytak jóvá 7188 utcanévtábla elkészítésére, a közbeszerzési eljárást hónap elején írták ki. A polgármester a mai sajtótájékoztatón azt mondta, a kétnyelvű utcanévtáblák megtévesztőek volnának. Kijelentette, a postai küldemények nehezebben jutnának el a címzetthez, és a városba látogató turisták számára is félrevezető volna. Dorin Florea azt nyilatkozta, felajánlotta a tanácsosoknak, inkább egyezzenek meg abban, hogy bizonyos utcáknak csak magyar nevük legyen. A polgármester kitart amellett, hogy a törvény által előírt szabványméretű utcanévtáblák egynyelvűek legyenek, az utcák bizonyos részein pedig tájékoztató jelleggel legyenek magyar nyelvű feliratok is.

Forrás: ErdélyFM
  • Kulcsszavak
  • Nincsenek kulcszsavak.
Válaszok

Én kiismerném magam kétnyelven írt utcanév táblák között is. Ekkora ökörséget rég hallottam…. A román postás meg olvassa el románul……. Nagy a sötétség.

Hagyj üzenetet
A * jelölt mezők kitöltése kötelező*

Adatforgalom / Forgalmi jelentés

Most adásban

Live Video

Partnereink