Nem költözik el Magyarországról a CEU

Nem költözik el Magyarországról a Közép-európai Egyetem, továbbra is elkötelezett amellett, hogy a kutatásban és oktatásban vállalt misszióját Budapesten folytassa – közölte az intézmény ma az MTI-vel, azt követően, hogy a Nyílt Társadalom Alapítványok nemzetközi irodája beszünteti működését Budapesten és átköltözik Berlinbe.

A közleményben kiemelték, az egyetem teljesítette „a lex CEU által meghatározott kötelezettségeit”, a helyzet rendezéséhez már csak Magyarország kormányának kell aláírnia a 2017 szeptemberében New York állammal közösen véglegesített megállapodástervezetet.

Beszünteti működését Budapesten a Nyílt Társadalom Alapítványok nemzetközi irodája

Beszünteti működését Budapesten a Nyílt Társadalom Alapítványok nemzetközi irodája és a német fővárosba költözteti át munkatársait – jelentette be mai, New York-i keltezésű közleményében az alapítvány, az “egyre nyomasztóbb magyar politikai és jogi környezetre” hivatkozva – tájékoztat az MTI.

A tájékoztatásban azt írták, hogy a Nyílt Társadalom Alapítványok továbbra is támogatni fogják a civil szervezeteket Magyarországon az olyan fontos területeken, mint a művészet és a kultúra, a sajtószabadság és az átláthatóság, valamint az oktatás és az egészségügyi ellátás biztosítása minden magyar állampolgár számára. A közleményben megjegyzik: a magyar kormány arra készül, hogy tovább korlátozza a civil szervezetek munkáját “az úgynevezett +Stop Soros+ törvénycsomag által”.

Forrás: MTI
  • Kulcsszavak
  • Nincsenek kulcszsavak.

Hagyj üzenetet
A * jelölt mezők kitöltése kötelező*

Adatforgalom / Forgalmi jelentés

Most adásban

MÚLTKERESŐ

Live Video

Partnereink