Nem jutott döntőbe Székelyföld, a bronzért játszhat

Kárpátalja jutott be a CONIFA labdarúgó-világbajnokság döntőjébe, miután kihasználva a rengeteg ziccert rontó ellenfél hatalmas hibáit, 4–2-re verte az előzetesen esélyesebbnek hitt Székelyföldet.

A Felvidék helyett az utolsó pillanatban beugró kárpátaljaiak a 36. percben Toma György révén szerezték meg a vezetést, a Sepsi OSK szakmai igazgatója, Sándor István vezetőedző által irányított ukrajnai magyarok.

    A székelyföldi csapatból Szőcs Lászlót zöld lappal kiállították, a szabályzat értelmében azonban helyére egy másik mezőnyjátékos állhatott be.

Székelyföld pillanatokon belül egyenlíthetett volna, de Fülöp István büntetőjét kivédte a Sepsi-OSK-s csapattársa, a Kárpátalja kapuját védő Fejér Béla.

A második félidőben Toma távoli perdült át a székely kapuson, majd Fülöp István szabálytalankodott a saját 16-osán belül, amelybe bele is sérült. A büntetőt Kürti belőtte és már-már úgy tűnt, hogy sima lesz a mérkőzés, de Ilyéás Róbert együttese két perc alatt egy gólra felzárkózott a 79. percben. Előbb  Csizmadia Csaba fejjel volt eredményes, majd Bajkó Barna lőtt távolról gólt.

Hiába volt továbbra is abszolút fölényben Székelyföld, a ziccereket sorra hagyták ki, majd az utolsó pillanatokban egy kontra végén Peres eldöntötte a találkozó sorsát.

Kárpátalja–Székelyföld 4–2.

A találkozhó után Ilyés Róbert szövetségi kapitányt értük utól telefonon:  http://marosvasarhelyiradio.ro/hirek/emisiuni/nem-jutott-dontobe-szekelyfold-a-bronzert-jatszhat

    A másik ágon Észak-Ciprus hátrányból fordítva győzte le 3–2-re Padániát, így szombaton erdélyi idő szerint 17 órakor Padánia-Székelyföld bronzmérkőzést, valamint este nyolc órától Észak-Ciprus-Kárpátalja döntőt rendeznek a CONIFA világbajnokságon.
  • Kulcsszavak
  • Nincsenek kulcszsavak.

Hagyj üzenetet
A * jelölt mezők kitöltése kötelező*

Adatforgalom / Forgalmi jelentés

Most adásban

Live Video

Partnereink