Nem egyeztettek a MOGYE magyar tagozatának vezetőivel

Állásfoglalást tett közzé a marosvásárhelyi RMDSZ elnöke, Vass Levente parlamenti képviselő, amelyben tiltakozik a Marosvásárhelyi Orvosi és Gyógyszerészeti Egyetem megszüntetésének kísérlete ellen. Vass Levente Erdei Edit-Zsuzsánna kollégánknak nyilatkozott:

Mint arról beszámoltunk: múlt hétvégén két olyan dokumentumtervezet került nyilvánosságra, amelyek kész tényként kezelik a marosvásárhelyi Orvosi és Gyógyszerészeti Egyetem és a Petru Maior Egyetem egybeolvasztását. Vass Levente rádiónknak elmondta: az ügyben a MOGYE Szenátus szerdai ülésén szavaznak.

A marosvásárhelyi Orvosi és Gyógyszerészeti Egyetem rektora, Nagy Előd rádiónknak úgy nyilatkozott: a két intézmény összevonásáról szóló dokumentumok előkészítésekor nem egyeztettek sem a MOGYE magyar tagozatának vezetőivel, sem vele, bár ő tagja volt az Egyeztető vegyes-bizottságnak. Utóbbit éppen azzal a céllal hoztak létre, hogy vizsgálja meg az egyetemek egyesítésének tervét és készítsen elemző tanulmányt az esetleges fúzió várható hatásairól. Nagy Előd közölte: a dokumentumokat egyoldalúan dolgozták ki, anélkül, hogy figyelembe vették volna az általa készített elemzés adatait és következtetéseit. Őt hallják:

A MOGYE rektora, Leonard Azamfirei rádiónknak cáfolta, hogy született már egy, az intézmények összevonására vonatkozó döntés. A Petru Maior Egyetem szenátusi elnöke, Cornel Sigmirean szerkesztőségünknek úgy nyilatkozott: intézményük mindhárom kara: a mérnöki, a filológiai és a menedzsment képzés egyaránt a MOGYE struktúrájába kerül. Utóbbi intézmény ugyanakkor más megnevezést kap – tette hozzá.

Forrás: Marosvásárhelyi Rádió/Erdei Edit-Zsuzsánna
  • Kulcsszavak
  • Nincsenek kulcszsavak.

Hagyj üzenetet
A * jelölt mezők kitöltése kötelező*

Adatforgalom / Forgalmi jelentés

Most adásban

Live Video

Partnereink