Nehéz helyzetbe kerültek az önkormányzatok

Nehéz helyzetbe kerültek az önkormányzatok, mert a kormány nemhogy megoldotta volna pénzügyi helyzetüket, hanem sok esetben megnyirbálta tartalékaikat.

Tamás Sándor háromszéki tanácselnök elmondta: a legérzékenyebb, hogy a gyerekvédelemre és szociális szolgáltatásokra egyetlen lejt sem adtak. Hozzátette: az év elején a háromszéki települések összesen 35 millió lejt veszítettek az elmúlt évhez képest, most újabb 656 ezer lejt emelt le a kormány a számlájukról. Központi szinten megnézték a települések számláit és ahol megspórolt pénz volt, onnan visszavettek, részletezte Tamás Sándor.

Kovászna Megye Tanácsa nemrégiben 5,8 millió lejt tett át a Gyermekvédelmi és Szociális Vezérigazgatóság költségeire, de ez a gyorssegély csak októberig biztosítja az intézmény működését. Abban bíztak, hogy ezt a pénzt visszakapják a kormánytól, mert beruházásokra szánták, ehhez képest se pénzt nem kaptak vissza, és a gyerekvédelemnek sem adtak semmit. „Ott állunk, ahol a part szakad”- foglalta össze a háromszéki közgyűlés elnöke. Brănduş-Dendyuk Szilveszter ozsdolai polgármester szerint, ha a kormány ezt a politikát folytatja elsorvasztja a kis települések önkormányzatait. Zágon polgármestere, Kis József szerint még soha nem voltak ilyen rossz anyagi helyzetben az önkormányzatok.

Forrás: Marosvásárhelyi Rádió/Kovács Zsolt
  • Kulcsszavak
  • Nincsenek kulcszsavak.

Hagyj üzenetet
A * jelölt mezők kitöltése kötelező*

Adatforgalom / Forgalmi jelentés

Most adásban

Sztereotipp

Live Video

Partnereink