Negyedik bajnoki címére hajt idén a Sepsi SIC

Szombaton kezdődik a női kosárlabda bajnokság, amelyben a háromszoros bajnok Sepsi SIC, Zoran Mikes irányításával, de egy szinte teljesen megújult játékoskerettel és változatlan célkitűzéssel próbálja megszerezni negyedik címét is.

A Román Kosárlabda Szövetség a klubokkal való egyeztetést követően jelentősen megváltoztatta az idei bajnokság menetrendjét, hiszen két csoportra osztotta a bajnokságban részt vevő 13 csapatot. Az élbolyban a Sepsi SIC mellett az előző idényben ezüstérmes Szatmárnémeti, a bronzérmes Brassó, a Kolozsvári U, az Arad és a Târgoviște szerepel.

A B-csoportban Kézdivásárhely mellett a Konstancai Phoenix, a Nagyvárad, a Bukaresti Rapid, a Bukaresti Agronomia, az Alexandria és Marosvásárhely lép pályára. Mindkét csoportban oda- és visszavágós rendszerben minden csapat játszik minden csapattal. A bajnokság első fordulójában a háromszoros bajnok és háromszoros kupagyőztes Sepsi SIC szombaton 19 órától a Sepsi Arénában játszik Târgoviște csapatával. Várhatóan ismét megtelik lelkes háromszéki szurkolókkal a Sepsi Aréna, de Dâmbovița megyéből is elkíséri egy szurkolótábor Cătălin Tănase együttesét.

Forrás: Marosvásárhelyi Rádió/Kovács Zsolt
  • Kulcsszavak
  • Nincsenek kulcszsavak.

Hagyj üzenetet
A * jelölt mezők kitöltése kötelező*

Adatforgalom / Forgalmi jelentés

Most adásban

NAPRAKÉSZ

Live Video

Partnereink