Narancssárga figyelmeztetés lépett érvénybe

Esőre és szélre vonatkozó, narancssárga jelzésű figyelmeztetést bocsátott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat az ország 16 megyéjére és Bukarestre, további 14 megyében csapadékra, havas esőre és havazásra kell számítani.

Ma hajnaltól holnap este 9 óráig Erdély déli részén, Olténiában, Munténia nyugati és Moldva központi részén sárga jelzésű esőriadó van érvényben. Az ország déli és délkeleti megyéiben, valamint a fővárosban narancssára jelzésű figyelmeztetés lép életbe ma reggel 9 órától holnap délután 3 óráig.

Általában borús, hideg idő lesz ma, többnyire felhős égbolttal. Erdély déli és keleti felében sokfele fog esni, másutt helyenként várható zápor. A hegyekben havas esőre kell számítani, 1.600 méter fölött havazni fog, jelentős hóréteg alakul ki. A csapadék mennyisége helyenként Erdély déli és keleti részén meghaladja a négyzetméterenkénti 25, a Déli és a Keleti – Kárpátokban a 35 litert négyzetméterenként. A gyenge-mérsékelt szél helyenként 40-50, néhol 70-80 km/h-s sebességgel fog fújni. A csúcsértékek 8 és 15 fok között alakulnak.

  • Kulcsszavak
  • Nincsenek kulcszsavak.

Hagyj üzenetet
A * jelölt mezők kitöltése kötelező*

Adatforgalom / Forgalmi jelentés

Most adásban

Live Video

Partnereink