Nagyobb hangsúlyt kap az Unió külső határainak védelme

Mindenekelőtt az Európai Unió külső határainak szigorúbb védelmét kell megoldani, ez közelebb vihet a rendezéshez a migráció belső dimenziójának ügyében is – jelentette ki rövid sajtóértekezletén az Európai Tanács elnöke az uniós vezetők mai brüsszeli csúcstalálkozója előtt.

Donald Tusk megerősítette, hogy javaslatot fog tenni a Földközi-tengerből kimentett bevándorlók biztonságos elhelyezésére és menedékkérelmük elbírálására Európán kívül létrehozandó központok felállítására.

Angela Merkel német kancellár a brüsszeli csúcstalálkozója előtt úgy nyilatkozott, mielőbb megoldást kell találnia az Európai Uniónak a külső határok védelmének és a menedékkérők tagországok közötti “másodlagos mozgásának” kérdésére. Angela Merkel szerint komoly eredményeket sikerült elérni az elmúlt években, de vannak még rendezésre váró ügyek a migrációt illetően. Charles Michel belga miniszterelnök úgy vélekedett, az Európai Unió külső határvédelmének megerősítésével a tagállamok közötti szolidaritásról szóló vita is egyszerűbb lesz.

Forrás: MTI
  • Kulcsszavak
  • Nincsenek kulcszsavak.

Hagyj üzenetet
A * jelölt mezők kitöltése kötelező*

Adatforgalom / Forgalmi jelentés

Most adásban

Sztereotipp

Live Video

Partnereink