Nagy pofont kapott a civilektől a Schweighofer

Visszavonták a Schweighofer fafeldolgozó fenntartható és felelős erdőgazdálkodást igazoló tanúsítványát, adta a hírül közleményében Fenntartható Erdőgazdálkodási Tanács. A hírre a helyi civil szervezetek hívták fel a sajtó figyelmét. Toró Attila sepsiszentgyörgyi zöld aktivista óriásinak látszó győzelemnek nevezte ezt.

Az osztrák mamutcég romániai leányvállalatai azután veszítették el a tanúsítványt, hogy az azt kiállító Quality Austria cég kibocsátási jogát átmenetileg visszavonták, miután több civil szervezet felrótta, hogy a cég figyelmen kívül hagyta a Schweighofer törvénytelen üzelmeit leleplező sajtómegjelenéseket. A vádak szerint a Schweighofer törvénytelenül kitermelt fát is átvesz romániai gyáraiban, de beszállítóit is megrövidíti, hiszen törvénytelen rönkmérési módszert alkalmaz.

Hans Hedrich, a fogarasi Neuer Weg alelnöke szerint a tanúsítvány elveszítése nagy imázs-veszteség a Schweighofernek, és valószínű az óriásvállalat elveszíti azokat a megrendelőit, amelyek érzékenyek a fakitermelés és feldolgozás fenntarthatóságára. Emellett online petíció is indult, hogy vonják vissza a Bákó megyei Comanesti város díszpolgári címét, amit tavaly adományoztak Gerald Schweighofer cégtulajdonosnak. A moldvai városban utcát is neveztek el az osztrák üzletemberről.

Forrás: Kovács Zsolt
  • Kulcsszavak
  • Nincsenek kulcszsavak.

Hagyj üzenetet
A * jelölt mezők kitöltése kötelező*

Adatforgalom / Forgalmi jelentés

Most adásban

TOP 30

Live Video

Partnereink