Művésztelepek varázslatában született képek

Beszélgetés Szakács Imre szentendrei festőművésszel

Filemon és Baucis a Régi Művésztelepen, 2010, 150 x 75 cm, olaj, vászon, _Z047316 Csodálatos kulturális utazásban lehet része mindenkinek, aki a Bernády Galériába látogat Marosvásárhelyen. Szakács Imre szentendrei festőművész 7×7 című kiállításának képein nem csak a különböző országok kultúrája vonul végig, hanem hihetetlen színgazdagságuk valamint a mondanivaló révén, sajátos szakrális világba kerülünk. A 7×7 cím a világ hét különböző művésztelepére utal, ahol Szakács Imre megfordult. Eredetileg minden művésztelepről hét kép szerepelt volna a válogatásban, az esetek többségében azonban, helyszűke miatt, ez nem volt megvalósítható.

A kiállítás, teljes egészében, először Szentendrén volt látható, hisz ez a művész otthona és természetesen ez az egyikNagybánya, Tisztelgés Ferenczy Károly előtt, Nagybánya, Hommáge á Károly Ferenczy, 2010, 133 x 180 cm, vegyes, vászon művésztelep, amely meghatározó szerepet játszik Szakács Imre életében, aki a Szentendrei Régi Művésztelep Kulturális Egyesület elnöke. A tárlat Marosvásárhelyről Nagybányára utazik, a Teleki Magyar Házban március 9-én lesz a megnyitója.

Szakács Imre festőművésszel beszélgetünk arról, hogyan áll össze ez a kiállítás egységes egésszé, művésztelepi munkáról, a színek fontosságáról és jelentéséről.

Szerkesztő: Szuszámi Zsuzsa.

  • Kulcsszavak
  • Nincsenek kulcszsavak.

Hagyj üzenetet
A * jelölt mezők kitöltése kötelező*

Adatforgalom / Forgalmi jelentés

Most adásban

JÓ REGGELT ERDÉLY!

Live Video

Partnereink