Módosulhat a Natura 2000-es területek szabályozása

RMDSZ képviselőházi frakciója felkérte a kormányt készítsen hatástanulmányt arról, hogy hol lenne engedélyezett a bányakitermelés.

Az RMDSZ képviselőházi frakcióvezetője Korodi Attila úgy fogalmazott a szövetség csak abban az esetben tudja támogatni, a Natura 2000-es besorolású területek szabályozására vonatkozó törvénymódosítást, ha a szaktárca hatástanulmányt készít azokról a bányákról és településekről, ahol elindulhatna az altalajkincsek kitermelése. A szakpolitikus úgy értékelte, a képviselőház csak akkor dönthet felelősen ebben a kérdésben, amennyiben megfelelő módon tájékoztatja a pártokat a kormány.

Csoma Botond képviselő, szakbizottsági tag elmondta: Többek között úgy módosulna a Natura 2000-es besorolású területeket szabályozása, hogy feloldaná a védett területi státust – az országos környezetvédelmi szakhatóság jóváhagyásával- a védett terület azon részén, ahol 2007. június 29.-e előtt engedélyezve volt a bányászat, illetve a természetvédelmi területek azon részein, amelyek a települések belterületeit ölelik fel.

Hozzátette: A szakbizottsági ülésen a kormánykoalíciót alkotó pártok képviselői nem hagyták jóvá az RMDSZ kérését, nem halasztották a tervezet megvitatását, valamint a kormány sem fejezte ki szándékát arról, hogy hatástanulmányt készítene, így az RMDSZ képviselője a tervezet ellen szavazott.

  • Kulcsszavak
  • Nincsenek kulcszsavak.

Hagyj üzenetet
A * jelölt mezők kitöltése kötelező*

Adatforgalom / Forgalmi jelentés

Most adásban

Live Video

Partnereink