Minority Safepack – te már aláírtad?

Minority SafePack, azaz „Egymillió aláírás az európai sokszínűségért” kampányról kérdeztük azokat, akik már aláírták.

Hegedüs Csilla, az RMDSZ Kulturáért felelős ügyvezető alelnöke azért írt alá, mert véleménye szerint baj van. „Baj van, olyan értelemben is, hogy az elmúlt napokban Kelemen Hunor RMDSZ szövetségi elnök kijelentése 1918-al kapcsolatban egy nacionalista hisztériát váltott ki, ami türhetetlen és elviselhetetlen. Én Erdélyben akarok élni.” – nyilatkozta rádiónknak.

Frunda György jogász azért írta alá a Minority Safepacket, mert erkölcsi és etnikai kötelességének érezte. „Mindannyiunk erkölcsi, hovatartozási kötelessége, hogy ezzel minimálisan támogassuk az indítványozókat.”

Winkler Gyula, Európai Parlamaneti képviselő szeptemberben fog aláírni papíron, mert Hunyad megyében ezzel az aláírással szeretnék megkezdeni a papír alapú aláírásgyűjtési kampányt. „Amikor úgy érezzük, hogy támpontra van szükségünk Európában, akkor legyen mire hivatkozni, éppen ezért a jogegyenlőség, a hagyományok tiszteletben tartása, az anyanyelv használata, stb. mind olyan területek, amire a Minority Safepack kihat. Identitásunk megőrzése érdekében szükség van egy kapaszkodóra.”- nyilatkozta.

Akiknek gondot jelent az online aláírás, ami mindössze 3 percet vesz igénybe a www.jogaink.eu honlapon, azok szeptembertől papíron is aláírhatnak, ugyanis önkéntesek, önkormányzati képviselők házról házra járva fogják eljuttatni a kitöltendő szavazólapot a magyar lakosság számára.

Riporter, Magyari Izabella

  • Kulcsszavak
  • Nincsenek kulcszsavak.

Hagyj üzenetet
A * jelölt mezők kitöltése kötelező*

Adatforgalom / Forgalmi jelentés

Most adásban

HíRNEGYEDÓRA
JÓ REGGELT, ERDÉLY!

Live Video

Partnereink