Minivakációnak örvendhetünk a napokban

A Nagyboldogasszony-napi minivakáció zavartalanságát biztosító intézkedések ügyében tárgyalt Marcel Ciolacu kormányfőhelyettes tegnap Carmen Dan belügyminiszterrel, Răzvan Cuc szállításügyi miniszterrel, Florian Bodog egészségügyi miniszterrel és Mihai Fiforral, a gazdasági tárca vezetőjével.

A kormány arról tájékoztatta az AGERPRES hírügynökséget, hogy augusztus 12-e és 15-e között a szokásosnál 24 ezerrel több belügyi alkalmazott teljesít majd szolgálatot a közbiztonság és a közlekedés zökkenőmentességének biztosítása érdekében.

Mivel augusztus 15-e egyúttal a román tengerészet ünnepe is, 1.100 belügyi alkalmazott a tengerparti rendezvényeken lát el szolgálatot. Az ünnepnapokon 4.700 tűzoltó és rohammentős áll készenlétben, hogy szükség esetén a bajbajutottak segítségére siessen. Növelték a személyzet létszámát a határátkelőkön is: 3.200 határrendőr dolgozik azért, hogy lecsökkentsék a várakozási időt az országból való távozáskor illetve bejövetelkor.

A kabinet adatai szerint augusztus 12-e és 15-e között országszerte 233, nagy tömegeket megmozgató vallási, katonai vagy kulturális rendezvényre kerül sor, ezekre összesen 600 ezer résztvevőt várnak.

Forrás: Agerpres
  • Kulcsszavak
  • Nincsenek kulcszsavak.

Hagyj üzenetet
A * jelölt mezők kitöltése kötelező*

Adatforgalom / Forgalmi jelentés

Most adásban

Live Video

Partnereink