Milyen áron válunk esélyessé az életre?

Horace Mccoy: A lovakat lelövik, ugye? című regénye Mădălin Hîncu rendezésében a Tompa Miklós Társulat előadásában

Horace Mccoy: A lovakat lelövik, ugye? című regénye film- és színházi rendezők sorát ihlette már meg.  Marosvásárhelyen egy fiatal rendező, Mădălin Hîncu vitte színre a Tompa Miklós Társulat előadásában. A produkció a színház által meghirdetett fiatal rendezőknek szóló pályázat győztese.

Mădălin Hîncunak nem volt könnyű dolga sem a forgatókönyv megírásakor, sem pedig annak a vezérfonalnak a kidolgozásakor, amely végül a produkciót egyedivé tette. A rendező teljes mértékben az emberi tulajdonságokra, emberek közötti kapcsolatokra helyezte a hangsúlyt.

lovak1

A történet 1932-ben játszódik, a gazdasági válság keserves hangulatát idézi meg. Az amerikai társadalom is megsínylette a válságot, az emberek a legkülönbözőbb módon kísérelték meg a túlélést, a pénzszerzéset. Gloria és Robert egy maratoni táncverseny résztvevőiként az utolsó leheletükig küzdenek a kitűzött díjért, amely esélyt adna a jobb életre. A tánsosok, a párosok különböző emberi tulajdonságok hordozói. A szervezők úgyszintén. Az itt kialakult mikrotársadalom semmiben sem különbözik a kinti világtól, amelytől ezek az emberek pár napra elszigetelődtek.

A Horace McCoy által megrajzolt világban a szereplők tehetetlenségük ellenére is szembeszállnak a kegyetlen valósággal egy jobb jövő reményében. A következő összeállításban megszólal a rendező, Mădălin Hîncu, és a Gloriát illetve Robertet alakító Varga Andrea és Varga BalázsSzerkesztő: Szuszámi Zsuzsa.

  • Kulcsszavak
  • Nincsenek kulcszsavak.

Hagyj üzenetet
A * jelölt mezők kitöltése kötelező*

Adatforgalom / Forgalmi jelentés

Most adásban

JÓ REGGELT, ERDÉLY!

Live Video

Partnereink