Mi lesz a magánnyugdíjalappal?

Futótűzként terjedt a hír a napokban, miszerint az állam felfüggesztené július elsejétől a befizetéseket a magánnyugdíjalapba. Az információ az erre az évre vonatkozó törvényalkotási programban jelent meg a parlamenttel való kapcsolattartásért felelős minisztérium honlapján.

Közben vasárnap este Olguţa Vasilescu, munkaügyi miniszter egy televíziós műsorban tagadta, hogy ilyen intézkedésre készülne a kormány. A tárcavezető az Országos Előrejelzési Bizottságra hárította a felelősséget. A testület elnöke, Ion Ghizdeanu, azon nyomban reagált: tévedés történt, erről szó sincs, véletlenül került nyilvánosságra az információ, az intézmény nem terjesztett elő ilyen intézkedésről szóló javaslatot, a témáról egyelőre csak tárgyalnak, végleges döntés még nem született.

Biró Albin, a Pénzügyi Felügyelet vezetőtanácsának tagja nem hiszi, hogy egyik napról a másikra sor kerülhet a magánnyugdíjalapba történő befizetések eltörlésére. A magánnyugdíjak befizetése 10 éve indult el, és sikerült közel 9 milliárd eurót összegyűjteni. Ez mintegy 7 millió polgárnak a pénze, ha 1 főre leosztjuk, akkor 1000-1500 euró között lehet. Tehát 10 év alatt ennyi pénz gyűlt össze mindenkinek az egyéni nyugdíj számlájára. – tudtuk meg Biró Albintól, aki azt is elmondta, hogy valahol a munkavállalók és a nyugdíjasok csoportja kellene döntsön arról, akár népszavazással, hogy mit történjen innentől kezdve. Riporter, Magyari Izabella.

Forrás: Marosvásárhelyi Rádió
  • Kulcsszavak
  • Nincsenek kulcszsavak.

Hagyj üzenetet
A * jelölt mezők kitöltése kötelező*

Adatforgalom / Forgalmi jelentés

Most adásban

Live Video

Partnereink