Mentési világverseny zajlik Marosvásárhelyen

Marosvásárhelyen zajlik mától vasárnapig a műszaki mentési világverseny.

A világ legjobb sürgősségi mentőalakulatait felvonultató megmérettetést első alkalommal tartják Romániában. A Maros megyei Horea katasztrófavédelmi felügyelőség sajtószóvivője, Cristian Virag szerint a versenyszabályzat által előírt maximális számú, azaz 36 csapat iratkozott fel a sürgősségi mentőalakulatok világbajnokságának számító versenyre.

Dél-Afrikából, Ausztráliából, Nagy-Britanniából, Csehországból, Brazíliából, Írországból, az Amerikai Egyesült Államokból, Kanadából, Portugáliából, Franciaországból, Luxemburgból, Szlovéniából, Kolumbiából és Svájcból érkeznek résztvevők a megmérettetésre. Romániát a Maros, Máramaros, Fehér, Călăraşi, Dâmboviţa, Dolj, Iaşi és Vâlcea megyei katasztrófavédelmi felügyelőségek képviselik.

Az esemény ma 18 órától kezdődik, amikor a marosvásárhelyi Rózsák terén közszemlére teszik a mentéshez használt eszközöket és felszereléseket. A tulajdonképpeni verseny holnaptól vasárnapig zajlik a Ligetben. Ennek keretében a résztvevőknek különféle nehézségi fokú műszaki mentési próbákon kell bizonyságot tenniük hozzáértésükről.

Forrás: Agerpres
  • Kulcsszavak
  • Nincsenek kulcszsavak.

Hagyj üzenetet
A * jelölt mezők kitöltése kötelező*

Adatforgalom / Forgalmi jelentés

Most adásban

Live Video

Partnereink