Megvannak a Gopo-díjak!

Daniel Sandu rendező első játékfilmje, az Egy lépéssel az angyalok mögött (Un pas în urma serafimilor) nyerte a legjobb játékfilmnek járó Gopo-díjat. A bukaresti Nemzeti Színházban tegnap este tartott gálán Enyedi Ildikó Testről és lélekről című filmjét is díjazták.

Az Egy lépéssel az angyalok mögött kilenc Gopo-szobrocskát kapott a díjkiosztón. A legjobb filmnek járó elismerés mellett a legjobb rendező és a legjobb forgatókönyv díját is Daniel Sandu vehette át, a legjobb férfi főszereplőért járó elismerést Vlad Ivanov kapta, a legjobb debütfilmnek járó díjat is ez a film vitte el, a legjobb férfi mellékszereplő díját Ali Amir vehette át, a legjobb fényképezésért George Dăscălescu munkáját értékelték, valamint a Fiatal reménység kategóriában is díjazták a filmet, ezt az elismerést Ştefan Iancu vehette át, és az alkotás elnyerte a román filmszövetség díját is. A legjobb eredeti filmzenének járó díjat a 6,9 a Richter-skálán (6,9 pe scara Richter) című film kapta, akárcsak a legjobb jelmezeknek, a legjobb díszletnek és a legjobb fodrászi munkáért, illetve sminkért járó elismerést. Ugyanez a film nyerte el a legjobb hangért járó Gopo-díjat.
A legjobb színésznő díját Diana Cavaliotti kapta Călin Netzer Ana, mon amour című filmjében nyújtott alakításáért, a legjobb női mellékszereplőnek járó elismerést Diana Spătărescunak ítélték oda, aki Anca Răşcanut alakította Adrian Sitaru Fixeur című filmjében. A legjobb rövidfilm kategóriában Adrian Silişteanu Írott/Íratlan (Scris/ nescris) című alkotása nyert, a legjobb dokumentumfilm Andrei Dăscălescu A Petrilla bolygó (Planeta Petrila) című munkája lett. A 2017-ben Romániában is vetített európai filmek közül Enyedi Ildikó Testről és lélekről című filmjét tartotta a legjobbnak a zsűri.

  • Kulcsszavak
  • Nincsenek kulcszsavak.

Hagyj üzenetet
A * jelölt mezők kitöltése kötelező*

Adatforgalom / Forgalmi jelentés

Most adásban

Live Video

Partnereink