Megújul a Kultúrpalota és a Természetrajzi Múzeum

Elfogadta a marosvásárhelyi Kultúrpalota és a Természetrajzi Múzeum felújítására benyújtott pályázatok szerződéskötéshez szükséges dokumentumait mai, rendkívüli ülésén a Maros Megyei Tanács. A Kultúrpalota orgonáját, amelyet a Rieger testvérek készítettek 1913-ban 6 és fél millió lejes európai uniós támogatásból újítják fel.

A Maros Megyei Tanács ma elfogadott határozata értelmében a megyei önkormányzat a majdnem 440 ezer lejes nem elszámolható költségeket és az 5,92 század százalékos önrészt, több mint 380 ezer lejt fizeti. A Kultúrpalota felújítását célzó beruházás összértéke több mint 6 és fél millió lej áfával, ebből mintegy 6 millió lej az igényelt vissza nem térítendő támogatás. A projekt az épület külső és belső javítási munkálatait foglalja magában, a többi között a Maros Megyei Könyvtár lépcsőházának és a Tükörteremnek a javítási munkálatait, illetve a Nagyterem orgonájának javítását is.

A külső és belső felújítási munkálatok során nem csak az orgona újulhat meg, hanem a Kultúrpalota tetőzete, a fém díszítőelemek, a kődíszek, a homlokzati domborművek és az elektromos hálózat is. A belső munkálatok során felújítják a lambériát és a márványpadlózatot is.

Részletek Magyari Izabellától.

Forrás: MVR/Agerpres
  • Kulcsszavak
  • Nincsenek kulcszsavak.

Hagyj üzenetet
A * jelölt mezők kitöltése kötelező*

Adatforgalom / Forgalmi jelentés

Most adásban

HíRNEGYEDÓRA
JÓ REGGELT, ERDÉLY!

Live Video

Partnereink