Megtartotta első ülését a Grindeanu-kormány

Megtartotta tegnap este első ülését a Grindeanu-kormány a Victoria-palotában.

Sorin Grindeanu miniszterelnök azt kérte minisztereitől, hogy a mai, következő kormányülésig a tárcák átvétele mellett készítsenek leltárt azokról a gondokról, amelyekkel találkoznak. Az új miniszterelnök által vezetett első, tegnap esti kormányülésen a kabinet két jogszabályt fogadott el. Ezek lehetővé teszik, hogy az új kormány rendeleteket bocsásson ki.

Sorin Grindeanu a Szociáldemokrata Párt és a Liberálisok és Demokraták Szövetsége elnökének: Liviu Dragnea-nak és Călin Popescu-Tăriceanu-nak a kíséretében érkezett a kormány épületébe, Dacian Ciolos leköszönt kormányfő fogadta őket. A Victoria-palotában tartott tárgyalást követően távoztak az épületből, majd az új miniszterelnök vezetésével sor került az első kormányülésre.

A tegnap beiktatott új kormánynak 24 tárcavezetője van, akik közül ketten – Sevil Shhaideh és Daniel Constantin – miniszterelnök-helyettesi tisztséget is betöltenek. Előbbi a régiófejlesztési-, közigazgatási- és uniós pénzalapok kezelésével foglalkozó minisztériumot, utóbbi a környezetvédelmi tárcát is vezeti.

Forrás: Rador
  • Kulcsszavak
  • Nincsenek kulcszsavak.

Hagyj üzenetet
A * jelölt mezők kitöltése kötelező*

Adatforgalom / Forgalmi jelentés

Most adásban

DÉLUTÁNI RÁDIÓÚJSÁG

Live Video

Partnereink