Megszűnhet az Igazi Csíki Sör

A Hargita megyei törvényszék megtiltotta az “Igazi csíki sör” gyártójának a termék forgalmazását, ezzel első fokon helyt adott a Heineken Románia keresetének. A törvényszék ítéletében megszabta: az Igazi csíki sör gyártójának az ítélet jogerőre emelkedését követő 30 nap alatt vissza kell vonnia termékeit a piacról, és meg is kell semmisítenie azokat.

Azt is megtiltotta a Lixid Project Kft.-nek hogy a www.csikisor.com és a www.csikisor.ro domainneveket használja. Emellett az alperest 35 ezer lejes perköltség megtérítésére kötelezte. Az ítélet ellen fellebbezhetnek a felek. Az ügyben eljáró bírák úgy ítélték meg, hogy az Igazi csíki sört gyártó vállalat és tulajdonosa, Lénárd András megsértette a Heineken Románia szellemi tulajdonát, amelyet a Ciuc (Csík) és a Csíki Premium márka levédése biztosított számára. A törvényszék álláspontja szerint az Igazi csíki sör gyártója tisztességtelen, megtévesztő eszközt használt az üzleti versenyben. A pernek nyelvi vonatkozásai is vannak. A bíróságnak azt kellett mérlegelnie, hogy egy termék román megnevezésének jogi védelme kiterjed-e a termék köznyelvben használt magyar megnevezésére is.

MTI

  • Kulcsszavak
  • Nincsenek kulcszsavak.
Válaszok

Nem lehetne esetleg egy felméréssel válaszolni, hogy vajon hányan tévesztik össze a két márkát? Szerintem mindenki nagyon jól tudja hogy két teljesen különböző márkáról van szó, és a Heineken vádjának a legfőbb pontja az, hogy a hasonló név miatt össze lehet téveszteni.

Hagyj üzenetet
A * jelölt mezők kitöltése kötelező*

Adatforgalom / Forgalmi jelentés

Most adásban

Sztereotipp

Live Video

Partnereink