Megszólalt a Református Diákotthon a székelykeresztúri diáklány ügyében

Megszólalt a Református Diákotthon is a hétfőn, furcsa körülmények között kicsapott székelykeresztúri diáklány ügyében.

Két nappal a történtek után terjedelmes közleményben taglalják, hogy szerintük az interneten keringő cikkek olcsó hatásvadász írások és semmi közük sincs a valósághoz. Azt állítja a kommüniké, hogy teljesen szabályosan jártak el, amikor a 16 éves lányt egy kötelező programról való hiányzás miatt az igazgató, Dobai László kiutasította a bentlakásból. A saját belső rendszabályzatra hivatkoznak, és leszögezik, hogy szóban már decemberben is értesítették a szülőket.

A székelyudvarhelyi Református Diákotthon megjátszott történetnek állítja be a fagyban utcára tett lány ügyét, amit az intézményük elleni lejáratásként értékelnek. A lány szülei azt állítják, hogy még bíztak abban, hogy a bentlakást működtető Református Diákotthon Alapítvány kuratóriumával tisztázni tudják a dolgokat, hiszen a hiányzásra orvosi igazolást tudnak bemutatni.

Az ügy nagy port kavart, a szülők feljelentést tettek az ügyészségen és a helyi rendőrségnél, eljárásukat lányuk tanintézménye, a dr. Palló Imre Művészeti Szakközépiskola is támogatja. A Református Diákotthon egy 25 éve működő független, magánkézben lévő intézmény, nem tartozik egyik iskolához sem. A példás magaviseletű, tehetséges tízedikes lány másfél évet lakott a bentlakásban.

Forrás: Asztalos Ágnes
  • Kulcsszavak
  • Nincsenek kulcszsavak.

Hagyj üzenetet
A * jelölt mezők kitöltése kötelező*

Adatforgalom / Forgalmi jelentés

Most adásban

Live Video

Partnereink