Megszavazták: törlik a rádió- és tévéilletéket is

Egyöntetűen elfogadták a képviselők a több mint 100 nem adójellegű illeték eltörlésével kapcsolatos törvénytervezetet ma délben.

Az Alsóház döntő szervként 225 támogató szavazattal egyhangúan bólintott rá a tervezetre, amely a többi között a rádió- és tévéilletéket is megszünteti. A végső szavazás előtt a plénum elutasította a költségvetési szakbizottság arra vonatkozó tegnapi javaslatát, hogy a tévé- és rádióilleték kerüljön le az eltörlésre javasolt illetékek jegyzékéről.

A képviselők közül mindössze 39-en támogatták ezt a javaslatot, 109-en ellene voksoltak. A Szociáldemokrata Párt által kezdeményezett törvény értelmében 2017 elejétől megszüntetik – a televízió- és rádióilleték mellett – a többi között a környezetvédelmi bélyegilletéket, több cégbírósági- és konzuli illetéket, az ideiglenes útlevél igénylésekor esedékes többletilletéket, az Országos Nyugdíjpénztár által igényelt különféle illetékeket.

Liviu Dragnea szociáldemokrata elnök a legjelentősebb bürokráciacsökkentő intézkedésnek nevezte a ma elfogadott jogszabályt. A Nemzeti Liberális Párt egyik képviselője, Andreea Paul úgy nyilatkozott, a liberális honatyák is megszavazták a tervezetet, amely szerintük összességében jónak tekinthető, a tévé- és rádióilleték eltörlését azonban “kockázatosnak” tartják.

Forrás: Agerpres
  • Kulcsszavak
  • Nincsenek kulcszsavak.

Hagyj üzenetet
A * jelölt mezők kitöltése kötelező*

Adatforgalom / Forgalmi jelentés

Most adásban

JÓ REGGELT, ERDÉLY!

Live Video

Partnereink