Megszavazták az iskolaalapításra vonatkozó törvényt

Elfogadta a Szenátus az RMDSZ-nek a Marosvásárhelyi Római Katolikus Gimnázium megalapítására vonatkozó törvénytervezetét – tájékoztat kevéssel ezelőtt szerkesztőségünkhöz küldött közleményében a szövetség. A Felsőház döntő szerv volt az ügyben.

Most az államelnökön a sor, hogy kihirdesse a törvényt, az iskola újraalapításának utolsó lépéseként. Kelemen Hunor szövetségi elnök a szenátusi szavazást követően úgy nyilatkozott: a mai döntés jó hír a magyar közösségnek, a kormánypártokkal kötött parlamenti együttműködési megállapodás kézzelfogható eredménye.

Fotó: Marosvásárhelyi Rádió

Fotó: Marosvásárhelyi Rádió

Az iskola törvény általi létrehozása nem támadható közigazgatási perrel, a tanintézményt csak az szüntetheti meg, aki létrehozta: kizárólag a Parlament. Kelemen Hunor bízik abban, hogy az államfő személyében partnerre lelnek, és Klaus Iohannis nem fogja visszaküldeni a törvénytervezetet a Parlamentnek, és mihamarabb kihirdeti azt.

Novák Csaba Zoltán szenátor, a Felsőház oktatásügyi bizottságának alelnöke nyilatkozott rádiónknak. Riporter: Magyari Izabella.

 

  • Kulcsszavak
  • Nincsenek kulcszsavak.

Hagyj üzenetet
A * jelölt mezők kitöltése kötelező*

Adatforgalom / Forgalmi jelentés

Most adásban

Live Video

Partnereink