Megszavazták a büntetőeljárási törvénykönyv módosítását

Többórás ülés végén, döntő kamaraként megszavazta tegnap a képviselőház a büntetőeljárási törvénykönyvet módosító tervezetet.

Az ülés több órán át tartott, mert az ellenzéki pártok igénylésére a zárószavazás előtt tételeként is voksoltak az összesen 327 javaslatról. Az igazságügyi törvényekkel foglalkozó parlamenti különbizottság szociáldemokrata párti elnöke, Florin Iordache a szavazás előtti felszólalásában kifejtette, a tervezetbe foglalt módosításokkal a véget szeretnének vetni a visszaéléseknek. A Nemzeti Liberális Párt képviselőházi frakcióvezetője, Raluca Turcan bejelentette, alakulata megtámadja az alkotmánybíróságon a büntetőeljárási törvénykönyvet módosító törvényt. Hozzátette, a módosítások nagy része Liviu Dragnea érdekeit szolgálják, ugyanakkor azt is kifogásolta, hogy sem az erre a célra létrehozott különbizottságban, sem a plénumban nem volt lehetőség a módosítások alapos megtárgyalására. A Népi Mozgalom Párt két képviselője a gyors eljárás elleni tiltakozásképpen a dosszié mind a 300 lapját sorban kiterítették az ülésterem előtti folyosón.

Az igazságügyi törvényekkel foglalkozó parlamenti különbizottság szintén tegnap tárgyalta a tervezetet és készítette el róla a jelentést. A testület által tegnap elfogadott egyik módosítás értelmében az ügyvéd indokolatlan hiányzása nem vonhat maga után a vádlottat érintő jogi következményeket. Egy másik módosítás előírja, hogy a vádlott javait vagy más javakat csak abban az esetben lehet elkobozni, ha megalapozott bizonyíték van arra, hogy bűncselekmény nyomán jutott azokhoz.

Forrás: Agerpres
  • Kulcsszavak
  • Nincsenek kulcszsavak.

Hagyj üzenetet
A * jelölt mezők kitöltése kötelező*

Adatforgalom / Forgalmi jelentés

Most adásban

KONTRASZT

Live Video

Partnereink