Megoldódott az érettségi oklevelek körüli helyzet

Bürokratikus gondok miatt késlekedtek, de ma este 6 órától valamennyi Maros megyei iskola számára kibocsátják az érettségi oklevelekre járó bélyegzőket – nyilatkozta rádiónknak Ioan Macarie főtanfelügyelő.

Idéntől módosult a tanügyminisztérium hivatalos megnevezése: a korábbi oktatási és kutatási minisztériumról oktatási minisztériumra változott a neve. Késlekedést okozott, amíg valamennyi pecséten megváltoztatták a megnevezést. A főtanfelügyelő rádiónknak úgy nyilatkozott: ma megérkeznek a bélyegzők, és holnap reggeltől el lehet látni a kitöltött érettségi okleveleket a pecsétekkel. Ioan Macarie hangsúlyozta: tegnaptól érvényes igazolásokat bocsátottak ki azon érettségizett diákok számára, akik igényelték azokat. Az igazolásokat beiratkozásnál elfogadták az egyetemek, így a bélyegzők késlekedése nem okozott ilyen jellegű gondot.

Mint arról beszámoltunk, a News.ro hírügynökség arról számolt be, hogy a törvény által előírt pecsét hiányában a Maros megyei középiskolák nem tudnak érettségi okleveleket kibocsátani, és emiatt a diákok nem tudnak beiratkozni az egyetemekre.

Forrás: MVR
  • Kulcsszavak
  • Nincsenek kulcszsavak.

Hagyj üzenetet
A * jelölt mezők kitöltése kötelező*

Adatforgalom / Forgalmi jelentés

Most adásban

Live Video

Partnereink