Megoldás körvonalazódik az új oktatási törvény körül

A minimális eljárás betartásával jövő héten vagy két hét múlva visszavonhatják a magyar elemi osztályosok románnyelv-oktatását hátrányosan érintő cikkelyt – olvasható az RMDSZ közleményében.

Eszerint Kelemen Hunor szövetségi elnök a szociáldemokrata-párti és képviselőház elnöki Liviu Dragneával tárgyalt a magyar anyanyelvű elemi osztályosok románnyelv-oktatását hátrányosan érintő rendelkezésről. Elmondta: azt kérte Liviu Dragneatól, sürgősségi kormányrendelettel helyezzék hatályon kívül az augusztusi kormányrendeletnek azt a cikkelyét, amely káoszt okozott a magyar elemi osztályok románnyelv-oktatásában.

Az RMDSZ elnöke átadta a különböző oktatási szervezetek és testületek által az elmúlt hetekben megfogalmazott szakmai anyagokat a Szociáldemokrata Párt elnökének, akitől gyors és hatékony megoldást kért a helyzet rendezésére. Kelemen Hunor közölte: a Szociáldemokrata Párt elnöke érveiket elfogadta, és megértette, hogy a cikkely méltánytalan, a tanügyminiszter lépése meggondolatlan és butaság volt. Éppen ezért mielőbb egyeztet a miniszterelnökkel. Gyors eljárással, a minimális eljárásokat betartva jövő héten vagy két hét múlva a kormány asztalára kerülhet a rendelet, amely törli ezt a cikkelyt – nyomatékosított a találkozót követően Kelemen Hunor.

Forrás: Agerpres
  • Kulcsszavak
  • Nincsenek kulcszsavak.

Hagyj üzenetet
A * jelölt mezők kitöltése kötelező*

Adatforgalom / Forgalmi jelentés

Most adásban

KONTRASZT

Live Video

Partnereink