Megkezdődtek a kormányalakítási egyeztetések

Megkezdődtek a kormányalakítási egyeztetések a Cotroceni-palotában. Az RMDSZ politikusait ma délután három órára hívta Klaus Iohannis államfő.

Az államfő által megszabott ütemterv szerint elsőként a Szociáldemokrata Párt és a Liberálisok és Demokraták Szövetségének küldöttségével tárgyalt, őket követi a Nemzeti Liberális Párt, a Mentsétek meg Romániát Szövetség, és a Népi Mozgalom Párt. Az RMDSZ és a nemzeti kisebbség képviselőit koradélután fogadja Klaus Iohannis.

Az államfő tegnapi nyilatkozatában közölte, hogy elfogadta Mihai Tudose lemondását, és Mihai Fifor védelmi minisztert nevezte ki ügyvivő kormányfőnek. A Parlament két házának együttes plénuma tíz napon belül kell hogy szavazzon az új kabinet névsoráról és a kormányprogramról. Egyébként a szociáldemokrata párt tegnap nevesítette miniszterelnök-jelöltjét, Viorica Dăncilă europarlamenti képviselő személyében. A Liberálisok és Demokraták Szövetsége pedig jelezte, hogy támogatja őt.

Az RMDSZ egyelőre nem nyilatkozott arról, hogy támogatja-e a jelöltet vagy sem, azt viszont hangsúlyozták, hogy fontosnak tartják a mielőbbi kormányalakítást. Kelemen Hunor szövetségi elnök nyilatkozik.

Borbély Tamás újságíró szerint az eddig ismeretlennek tűnő politikusok jelölése azt a célt szolgálja, hogy egy név mögött Liviu Dragnea kormányozzon.

  • Kulcsszavak
  • Nincsenek kulcszsavak.

Hagyj üzenetet
A * jelölt mezők kitöltése kötelező*

Adatforgalom / Forgalmi jelentés

Most adásban

ZENÉS ÜZENETEK

Live Video

Partnereink