Megkezdődött az Alter-Native

Huszonötödik évfordulóját ünnepli a marosvásárhelyi Alter-Native Nemzetközi Rövidfilmfesztivál, amelynek versenyprogramjában idén 52 rövidfilm szerepel, és amelyen a legújabb magyar és román nagyjátékfilmeket is láthatja a közönség.

Bár az Alter-Native már szerdán is várta a közönséget, a hivatalos megnyitóra tegnap este került sor a Kultúrpalotában. A fesztivál művészeti igazgatója, Gáspárik Attila ezekkel a gondolatokkal nyitotta meg a fesztivált:

Idén a legtöbb film Németországból, Oroszországból és Spanyolországból érkezett. A fesztivál egyre ismertebb, ennek köszönhetően olyan országokból is érkeztek rövidfilmek, mint Ruanda, Mianmar, Tanzánia vagy Peru. Az 52 beválogatott alkotás közül 29 kisjátékfilm, 17 animáció, három kísérleti film, kettő pedig dokumentumfilm. A versenyprogramban szereplő alkotások 26 országból érkeztek, a legtöbb közülük – kilenc – magyarországi rendező munkája.

23376440_1737293092970144_2577318476006961507_nA nagy érdeklődésre való tekintettel két alkalommal vetítik le az Alter-Native Nemzetközi Rövidfilmfesztiválon Herendi Gábor Kincsem című filmjét. Az eredetileg betervezett időponton (november 11., szombat 20 óra) kívül november 12-én, vasárnap 14 óra 30 perctől is megtekintheti a közönség a nagy sikernek örvendő alkotást. A helyszín mindkét esetben a Kultúrpalota Nagyterme. A szervezők felhívják mindazok figyelmét, akik a szombati vetítést választják, hogy 19 óra 30 percig foglalják el helyüket a teremben. E változás miatt Cristi Iftimie Mariţa című filmjét a Kisteremben nézhetik meg az érdeklődők vasárnap 12 óra 30 perctől.

A fesztivál részletes programja az alternativeiff.ro oldalon olvasható.

  • Kulcsszavak
  • Nincsenek kulcszsavak.

Hagyj üzenetet
A * jelölt mezők kitöltése kötelező*

Adatforgalom / Forgalmi jelentés

Most adásban

KŐBE ZÁRT MÚLTUNK

Live Video

Partnereink