Megkezdődött a riói paralimpia!

Tegnap este ismét fellobbant a láng Rio de Janeiróban, és ezzel megkezdődött a XV. paralimpia, a mozgássérült, látássérült és enyhe értelmi sérült sportolók legnagyobb sporteseménye, amely szeptember 18-áig tart.

A viadalon, amelyen 22 sportágban küzdenek a résztvevők, 165 ország több mint 4000 sportolója áll rajthoz. A 12 fős romániai küldöttség zászlaját a csíkszeredai Novák Károly Eduárd vitte. A magyar színeket 43-an képviselik, ekkora létszámú egyéni versenyzői csapat soha nem indult még Magyarországról.

A megnyitóünnepség időpontja éppen Brazília nemzeti ünnepére esett, 1822-ben ezen a napon kiáltották ki az ország függetlenségét. A szervezők nem titkolt célja az volt a műsorral, hogy a nézők ezután más szemmel nézzenek a fogyatékossággal élő emberekre, vetkőzzék le előítéleteiket. Carlos Arthur Nuzman, a szervezőbizottság elnöke köszöntőjében úgy fogalmazott: az emberek különbözőképpen nézhetnek ki, de egyforma a szívük. A műsor végén aztán a paralimpiai láng is megérkezett az arénába, ahol négyen vitték körbe. Utolsóként a kerekesszéket használó úszó, Clodoaldo Silva kezébe került a fáklya, aki meggyújtotta a jövő vasárnapig égő olimpiai lángot.

A Marosvásárhelyi Rádió is jelen lesz a paralimpián, ahonnan Kádár Zoltán számol majd be nap mint nap. Élje át a romániai és a magyar sportolók sikerét a Marosvásárhelyi Rádió hullámhosszain.

  • Kulcsszavak
  • Nincsenek kulcszsavak.

Hagyj üzenetet
A * jelölt mezők kitöltése kötelező*

Adatforgalom / Forgalmi jelentés

Most adásban

Live Video

Partnereink