Megfagyott egy román állampolgár Olaszországban

Megfagyott egy román állampolgár Olaszországban.

A 46 éves férfi Szicília szigetének harmadik legnagyobb városában, Messinában élt. Koldulásból tartotta el magát, az utcán tengette mindennapjait. A hatóságokat hajléktalantársai riasztották a holttestéhez. Olaszországban évek óta nem volt ilyen hideg, hó alatt van a szicíliai Palermo térsége, a római Szent Péter tér szökőkútjai is befagytak.

Szicília szigetén napok óta -10 Celsius fok alatt van a hőmérséklet, a hideg főként a hajléktalanokat viseli meg. A hajléktalanok segítéséről ismert pápai főalamizsnás Konrad Krajewski érsek mínusz húsz fokig meleget adó hálózsákokat osztott szét az olasz főváros utcáin éjszakázóknak.

Ferenc pápa az alamizsnahivatal járműveit a római utcákra küldte, hogy a hajléktalanok ezekben éjszakázzanak. Rómában a katolikus egyház működtette éjszakai szállásokat egész napra megnyitották.

Olaszországban idén a hideg miatt 8 ember halt meg, de az Európát sújtó hideghullámnak összesen 30 emberáldozata van, Olaszország mellett Lengyelországban, Csehországban és Görögországban.

Forrás: Digi24
  • Kulcsszavak
  • Nincsenek kulcszsavak.

Hagyj üzenetet
A * jelölt mezők kitöltése kötelező*

Adatforgalom / Forgalmi jelentés

Most adásban

HíRNEGYEDÓRA

Live Video

Partnereink