Még sincs járványveszély Csíksomlyón

A szakemberek részéről felelőtlenségnek tartja a kanyarójárvány és a csíksomlyói pünkösdi búcsú kapcsán a sajtóban megjelent híreket László Attila, a szenátus egészségügyi bizottságának elnöke.

A Hargita megyei közegészségügyi igazgatóság ugyanis azt javasolta a Magyarországról érkezőknek, hogy ne vegyenek részt a pünkösdi csíksomlyói búcsún, amennyiben nincsenek beoltva kanyaró elleni védőoltással. A Hargita megyei közegészségügyi igazgatóság arra alapozva tette közzé a figyelmeztetést, hogy a csíksomlyói negyedben élő roma közösségben van egy megbetegedéses gócpont, amelyben eddig 20 kanyarós esetet regisztráltak.

László Attila elmondta, a magyarországi lakosság esetében nem állnak fenn olyan problémák a védőoltások terén, amellyel Románia küszködött az utóbbi időben, ezért Magyarországon „az oltási arány kielégítő”. Az egészségügyi bizottság elnöke szerint az erdélyi oltási statisztikák is azt támasztják alá, hogy Hargita és Kovászna megyében csupán néhány kanyarós megbetegedés volt. Jelenleg Magyarországon és Romániában is hármas oltást alkalmaznak, ami a kanyarós és a rózsahimlős megbetegedések mellett a mumpsszal szemben is immunitást biztosít. László Attila azt is hozzátette, múlt héten kiosztották a szükséges mennyiségű kanyaró elleni védőoltást, így minden megyében megfelelő mennyiségű oltóanyag van készleten.

Forrás: Transindex
  • Kulcsszavak
  • Nincsenek kulcszsavak.

Hagyj üzenetet
A * jelölt mezők kitöltése kötelező*

Adatforgalom / Forgalmi jelentés

Most adásban

Live Video

Partnereink