Még nem egyértelmű a MOGYE sorsa

Nem tekinthető kész ténynek a Marosvásárhelyi Orvosi és Gyógyszerészeti Egyetem és a Petru Maior Egyetem egyesülése, nyilatkozta rádiónknak Leonard Azamfirei, a MOGYE rektora.

Leonard Azamfirei hozzátette, ha létrejön a MOGYE és a Petru Maior Egyetem fúziója, a MOGYE megmarad annak az intézménynek, ami volt, csak nagyobb egyetem lesz. A MOGYE MOGYE marad, a teljes történelmével, hagyományaival, minden képzési programjával, amellyel jelenleg rendelkezik, beleértve a magyar tanulmányi vonalat is, az egyetem multikulturális jellegének megőrzésével, amelyet az oktatási törvény biztosít.

A Petru Maior Egyetemmel való fúzió abszorpció, bekebelezés révén valósul meg.  Ez azt jelenti, hogy a MOGYE átveszi a Petru Maior Egyetem  képzési programjait, vagyontárgyait, adminisztrációját, de nem változtat meg semmit abból, amivel jelenleg rendelkezik, csak éppen nagyobb egyetemmé válik – hangsúlyozta rádiónknak Leonard Azamfirei.

Mint arról beszámoltunk: múlt hétvégén két olyan dokumentumtervezet került nyilvánosságra, amelyek kész tényként kezelik a marosvásárhelyi Orvosi és Gyógyszerészeti Egyetem és a Petru Maior Egyetem egybeolvasztását. Vass Levente képviselő rádiónknak elmondta: az ügyben a MOGYE Szenátus szerdai ülésén szavaznak.

  • Kulcsszavak
  • Nincsenek kulcszsavak.

Hagyj üzenetet
A * jelölt mezők kitöltése kötelező*

Adatforgalom / Forgalmi jelentés

Most adásban

Live Video

Partnereink