Még mindig sokan hisznek a testi fenyítés hasznában

A romániai szülők 51 százaléka saját bevallása szerint a “gyermek érdekében” alkalmaz testi fenyítést, mert úgy véli, a verés “csak hasznára válik” a gyermeknek. A következtetést a World Vision Romania gyermekvédelmi szervezet Miért verjük a gyermekeket című reprezentatív felmérése tartalmazza, amelyet ma ismertetett a román sajtó.

A tanulmány címében szereplő kérdésre a megkérdezettek további 10 százaléka azt válaszolta, a verést a gyermek követeli ki, 8 százalék vallásos meggyőződésére hivatkozott, további 8 százalék mondta azt: nem szeretné, ha kiderülne, hogy veri a gyermekét, 6 százalék elismerte: ok nélkül is megüti a gyermekét, 5 százalék hivatkozott arra: mások is alkalmaznak testi fenyítést, és csak 3 százalék mondta azt, hogy nagyon szégyelli magát, miután bántalmazta gyerekét – sorolta a News.ro portál beszámolója. A válaszadók alig 10 százaléka állította azt, hogy soha nem ütné meg gyermekét.

A tanulmány készítői a “típusválaszokat” a családon belüli erőszak terén legrosszabbul álló Arges, Teleorman, Iasi, Vaslui, Dolj, Suceava és Maros megye, illetve Bukarest 4-4 kiválasztott családjának meghallgatása alapján dolgozták ki, majd több mint 1.200 válaszadó segítségével, telefonos módszerrel végezték el az országos reprezentatív felmérést.

Forrás: MTI
  • Kulcsszavak
  • Nincsenek kulcszsavak.

Hagyj üzenetet
A * jelölt mezők kitöltése kötelező*

Adatforgalom / Forgalmi jelentés

Most adásban

Live Video

Partnereink