Mától új miniszterelnöke lesz az Egyesült Királyságnak

Utolsó kabinetülésén elnökölt tegnap David Cameron leköszönő brit miniszterelnök, aki ma átadja a kormányfői tisztséget eddigi belügyminiszterének, Theresa Maynek.

David Cameron, aki 2005 óta állt a kormányzó brit Konzervatív Párt és 2010 óta a kormány élén, részt vesz ma a képviselői kérdések és azonnali miniszterelnöki válaszok hetente esedékes alsóházi félóráján, utána a Buckingham-palotába, a királyi család első számú londoni rezidenciájára hajtat, ahol hivatalosan felajánlja lemondását II. Erzsébet királynőnek. Ezután Theresa May is felkeresi a királynőt, aki formálisan megbízza őt a kormányalakítással. E menetrend alapján várhatóan délutánra új miniszterelnöke lesz az Egyesült Királyságnak Theresa May személyében.

A váltás előzményeként David Cameron a brit EU-tagságról június 23-án tartott népszavazás másnapján bejelentette távozási szándékát a kormány és a Konzervatív Párt éléről, miután a referendumon a brit választók többsége a kormány hivatalos álláspontjával ellentétben arra szavazott, hogy Nagy-Britannia lépjen ki az Európai Unióból.

Forrás: MTI
  • Kulcsszavak
  • Nincsenek kulcszsavak.

Hagyj üzenetet
A * jelölt mezők kitöltése kötelező*

Adatforgalom / Forgalmi jelentés

Most adásban

ARANYSZALAGTÁR

Live Video

Partnereink