Marosvásárhely sem marad műjégpálya nélkül

A magyar állam által támogatott Székelyföldi Jégkorong Akadémia működésének második idénye után egyre több a műjégpálya Székelyföldön – jelentette ki tegnapi csíkszeredai sajtótájékoztatóján Tánczos Barna, az akadémiát működtető Mens Sana Alapítvány elnöke.

Hozzátette: Székelyföldön 150 kilométeres körzetben hamarosan nyolc műjégpályán lehet jeges sportokat űzni, és további egy pálya építése van folyamatban. A korábban épített csíkszeredai, gyergyószentmiklósi és csíkkarcfalvi műjégpálya mellett Kézdivásárhelyen és Sepsiszentgyörgyön adtak át a közelmúltban ilyen létesítményeket, Csíkszeredában és Gyergyószentmiklóson sátortetős műjégpálya egészítette ki a meglévő infrastruktúrát. Őszig elkészül a székelyudvarhelyi sátortetős létesítmény, és egy marosvásárhelyi pálya építésének az előkészítése is folyamatban van. Hangsúlyozta: a korcsolyázási, jégkorongozási lehetőségek megteremtése mellett nagy hangsúlyt fektettek a gyerekek toborzására és az edzők felkészítésére is. Minden központban folyik korcsolyaoktatás, a térség iskoláiban pedig a program részévé tették a heti egy korcsolyaórát.Mint mondta az intézkedések következtében ma mintegy 5000 székelyföldi gyermek vesz részt a felkészítő programokban.

Nagy Attila, a Székelyföldi Jégkorong Akadémia igazgatója a sajtótájékoztatón elmondta, a következő idénytől a Magyar Jégkorong Szövetséggel együttműködve belső minősítési rendszert alakítanak ki az edzők számára, és a megszerzett minősítéseknek megfelelően alakítják a szakemberek bérezését. Az igazgató elmondta: az alapítvánnyal szerződéses viszonyban lévő gyerekek számára csaknem ingyenes felkészítést ajánlanak. A gyerekeknek viszont vállalniuk kell, hogy otthon fognak jégkorongozni.

Forrás: MTI
  • Kulcsszavak
  • Nincsenek kulcszsavak.

Hagyj üzenetet
A * jelölt mezők kitöltése kötelező*

Adatforgalom / Forgalmi jelentés

Most adásban

Live Video

Partnereink