Marilen Pirtea szerit törvénytelenül zajlik az idei érettségi vizsga

Törvénytelenül zajlik az idei érettségi vizsga, amelynek eredményeit bármikor megsemmisítheti a bíróság – állítja mai közleményében Marilen Pirtea képviselő, a Nemzeti Liberális Párt oktatási bizottságának elnöke.

A politikus szerint, a miniszteri rendelet, amely ‘forradalmasította’ a rendszert azáltal, hogy előrehozta februárra az érettségi szóbeli vizsgáit, ellentmond a tanügyi törvénynek és az érettségi vizsgák lebonyolítását szabályozó módszertannak. A liberális képviselő szerint a Szociáldemokrata Párt “feltett szándéka, hogy szétverje az oktatási rendszert”.

Hozzátette: A vonatkozó jogszabályok értelmében az jelentkezhet érettségi vizsgára, aki befejezte a 12 osztályt, márpedig ebben a tanévben még senki sem fejezte be a 12 osztályt. A képviselő úgy véli: a bíróság bármikor megsemmisítheti az eredményeket, ami káoszt okoz a rendszerben, hisz minden, ami addig történik, érvénytelen lesz, ugyanakkor “nevetség tárgyává” teszi az oktatási rendszert, és fölöslegessé a pedagógusok és tanulók munkáját.

Forrás: Agerpres
  • Kulcsszavak
  • Nincsenek kulcszsavak.

Hagyj üzenetet
A * jelölt mezők kitöltése kötelező*

Adatforgalom / Forgalmi jelentés

Most adásban

Live Video

Partnereink