Márciusban járható lesz a Nagyenyed és Marosdécse közötti szakasz

Márciusig használatba adják a Szászsebest Tordával összekötő autópálya 3-as, Nagyenyed és Marosdécse közötti szakaszát – közölte a közúti infrastruktúrát kezelő országos társaság (CNAIR) sajtószóvivője, Alin Şerbănescu.

Úgy gondolom, hogy legkésőbb márciusig járható lesz ez a szakasz. Ez egy reális határidő. Az építőnek meg kell értenie, hogy Romániában már nem lehet eltekinteni a minőségtől. Csak azt a minőségi szintet követeljük meg, amelyet más európai országok is, nem kérünk ennél többet - fogalmazott a szóvivő.

A keddi nap folyamán három CNAIR-küldöttség is ellenőrzi a 8,5 km hosszú sztrádaszakaszt, délután egyeztetnek a tapasztaltakról, és ennek függvényében születik majd döntés arról, hogy átvehetik-e a munkálatot vagy sem. Alin Şerbănescu szerint egyelőre ugyanazokat a problémákat tapasztalták, amelyeket a novemberi ellenőrzéskor is, azaz bitumentöbbletet észleltek, és gondok vannak az érdességgel, azaz az aszfaltburkolat tapadásával is.

Nem szeretnék előre nyilatkozni, de úgy vélem, hogy nem teljesül minden, a közúti biztonságot szavatoló feltétel – mutatott rá, hozzátéve, hogy a három küldöttség délutáni ülésén a sztrádaépítési munkálatokat végző cég illetékesei is jelen lesznek, hogy magyarázatot adjanak a helyszíni szemle során tapasztaltakra.

A szóvivő elmondta még, hogy a munkálatok átvételétől számított legtöbb három napon belül átadják a forgalomnak az autópálya-szakaszt. Amennyiben nem veszik át a munkálatokat, újabb határidőt szabnak meg az építőnek a hiányosságok pótlására.

A 4-es szakasznál februárban kezdődik el az átvételt megelőző helyszíni szemle, és a tervek szerint az 1-es és 2-es szakaszt is még idén átadják a forgalomnak. A Szászsebest Tordával összekötő, összesen 70 km hosszú autópályát az eredeti tervek szerint 2016 végéig kellett volna megépíteni.

Forrás: Agerpres
  • Kulcsszavak
  • Nincsenek kulcszsavak.

Hagyj üzenetet
A * jelölt mezők kitöltése kötelező*

Adatforgalom / Forgalmi jelentés

Most adásban

Live Video

Partnereink