Májusban nagygyűlésre készülnek a szociáldemokraták

A Szociáldemokrata Párt nem fontolgatja Klaus Iohannis államfő tisztségből való felmentését, amennyiben utóbbi elutasítja az igazságügyi miniszter javaslatát, és nem hívja vissza tisztségéből Laura Codruţa Kövesi korrupcióellenes főügyészt – nyilatkozta ma Liviu Dragnea.

A párt országos végrehajtó bizottságának ülését követően elmondta, hogy mind Viorica Dăncilă miniszterelnök, mind a párt teljes támogatásáról biztosította Tudorel Toader igazságügyi minisztert. Liviu Dragnea kitért arra is, hogy értékeli Călin Popescu-Tăriceanu szenátusi elnök javaslatát, miszerint az alkotmánybírósághoz kell fordulni, amennyiben az államfő nem hívja vissza tisztségéből Laura Codruta Kövesit, Viorica Dăncilă kormányfő azonban olyan ember, aki tisztségtől függetlenül felvállalja a felelősséget, nem kell ezt mondani neki – tette hozzá Liviu Dragnea.

Kiértékelik Viorica Dăncilă kormányfő munkáját is

A Szociáldemokrata Párt vezetősége értékeli Viorica Dăncilă munkáját és a miniszterek tevékenységét is – nyilatkozta Liviu Dragnea pártelnök ma, az alakulat országos végrehajtó bizottságának ülését követően.

A pártelnök ugyanakkor hozzátette, a foganatosított intézkedések ismertetésével, kommunikálásával adódnak még problémák. Elmondta, fennáll még ugyanaz a régi probléma: hatékonyabbá kell tenni a kommunikációt a kormány munkájával kapcsolatban, tehát nem arról kell beszélni, hogy mi nem történik, hanem azt kell közölni, hogy mi történik, és mindent jobban el kell magyarázni. Hozzátette, tisztában vannak azzal is, hogy minden kormányzati vagy parlamenti intézkedés, amely régi dolgokon változtatna, bizonyos csoportokat zavar, és negatív reakciókat vált ki, de a kormányprogram fontos, és véghez is viszik azt – mondta Liviu Dragnea.

A kormány nem szándékszik sürgősségi rendelettel módosítani a btk.-t

A kormánynak nem áll szándékában sürgősségi rendelettel módosítani a büntető törvénykönyvet és a büntetőeljárási törvénykönyvet – közölte hétfőn Liviu Dragnea képviselőházi elnök.

A nagyobbik kormánypárt vezetőjétől azt kérdezték az újságírók, készen áll-e a kormány arra, hogy – amiként azt Tudorel Toader igazságügyi miniszter állította – az európai uniós irányelveknek a hazai törvénykezésbe való átültetése érdekében sürgősségi rendelettel módosítsa a Btk.-t.”A kormánynak nem áll szándékában sürgősségi rendelettel módosítani a büntető törvénykönyvet. Ez az eljárás ezúttal is a parlamentben fog lezajlani, széles körű vitával – magyarázta Dragnea.

A szociáldemokraták májusban nagygyűlést szerveznek

Nagygyűlést szervez májusban, Bukarestben a Szociáldemokrata Párt – jelentette be Liviu Dragnea az alakulat országos végrehajtó bizottságának mai ülését követően.

A pártelnök szerint a nagygyűlésen a szociáldemokraták kifejezik támogatásukat a hagyományos családmodell iránt. Liviu Dragnea elmondta, azért akarják megtartani ezt a tüntetést, hogy eloszlassák a kételyeket a Szociáldemokrata Párt e témához való viszonyulásával kapcsolatban.

Megvonták a politikai támogatást Cătălin Rădulescutól

A Szociáldemokrata Párt megvonta politikai támogatását Cătălin Rădulescu képviselőtől, jelentette be ma az alakukat elnöke, Liviu Dragnea.

A pártelnök szerint a Szociáldemokrata Párt országos végrehajtó bizottsága érvényesítette a párt Argeş megyei szervezetének döntését, amely szerint megvonták a politikai támogatást Rădulescutól. Liviu Dragnea arról is tájékoztatott, hogy az alakulat szóvivője, Adrian Dobre, aki egyben a kereskedelmi minisztérium államtitkára is volt, benyújtotta lemondását.

Forrás: Agerpres
  • Kulcsszavak
  • Nincsenek kulcszsavak.

Hagyj üzenetet
A * jelölt mezők kitöltése kötelező*

Adatforgalom / Forgalmi jelentés

Most adásban

Live Video

Partnereink