Magyar szurkolóknál razziáztak Felvidéken

Kisebb hadseregnyi kommandós csapott le a Felvidéki Harcosok szurkolói csoportra novemberben. 150 rendőr extrémizmussal összefüggő bűncselekmények felderítésében vett részt.

Az m7.sk honlap értesülései szerint (erre utalnak a hatóságok fotói is) a rendőrségi razzia a Felvidéki Harcosok (FH) szurkolói csoport egyes tagjai ellen zajlott. Ők egy kisebb, 15-30 fős csoportot alkotnak a DAC-táboron belül, de nem számítanak a dunaszerdahelyi klub hivatalos szurkolói csoportjának. Az FH tagjai rendszeresen járnak a magyar válogatott meccseire és ott ülnek a MOL Aréna B-közép szektorában is a DAC-meccsein. Egy, a csoporthoz közeli forrás szerint a NAKA erődemonstráció folytat, hiszen az FH-sok nem használnak olyan jelképeket, melyek szerepelnek a tiltott szimbólumok listáján. Szurkolói vélemények szerint az akció összefüggésben lehetett a DAC-Sepsi barátságos mérkőzéssel, melyen a sárga-kék ultrák a székelyföldi csapat drukkereivel közösen több alkalommal is nemzeti rigmusokat skandáltak.

Csáky Pál Európa Parlamenti képviselő, a szlovákiai Magyar Közösség Pártja országos elnökségének tagja szerint figyelemelterelés volt a dunaszerdahelyi razziakommandósok rajtaütése a focicsapat szurkolóin, amely jelképeit látták szélsőséges jelképeknek.

  • Kulcsszavak
  • Nincsenek kulcszsavak.

Hagyj üzenetet
A * jelölt mezők kitöltése kötelező*

Adatforgalom / Forgalmi jelentés

Most adásban

JÓ REGGELT, ERDÉLY!

Live Video

Partnereink