Magyar éremeső úszásban!

Két ezüst  és egy bronzérmet szereztek a magyar úszók a riói olimpia hetedik napján. A 200 méteres hátúszás döntőjében Hosszú Katinka nagyon erősen kezdett és az első 50 méteren még világcsúcson belül volt, ezt követően azonban az amerikai Madeline Dirado nagyon feljött és az utolsó csapások neki kedveztek, így Hosszú Katinka ezüstérmes lett. A magyar versenyző nagyon boldog volt hisz az ezüst mellett még három aranyérme is van:

A női 200 hát után minden magyar szem Cseh Lászlóra szegeződött, aki 100 méteres pillangóúszásban állt rajthoz. Ezen a futamon több érdekesség is történt. Előszöris nem Michael Phelps nyert, hanem a szingapúri Joseph Schooling, méghozzá olimpiai csúccsal (50.39), ezzel Szingapúr első olimpiai bajnoka lett. Aztán, hármas holtversenyben Cseh László, az amerikai Michael Phelps és a dél-afrikai Chad Le Clos második helyen csapott célba, így meglepetésre mindannyian ezüstérmesek lettek. Cseh László a futam után, így nyilatkozott:

A nap utolsó magyar érmét Kapás Boglárka szerezte, aki a 800 méteres gyorsúszásban új egyéni csúccsal (8:16.37) lett bronzérmes, az amerikai Katie Ledecky mögött, aki világcsúcsot úszott (8:04.79) és a brit Jazz Carlin mögött. Kapás Boglárka könnyeivel küszködött:

A riói tudósítás támogatója a Tusnád Ásványvíz, “frissesség a hegyek szívéből”.

Forrás: Szép Zoltán/MVR
  • Kulcsszavak
  • Nincsenek kulcszsavak.

Hagyj üzenetet
A * jelölt mezők kitöltése kötelező*

Adatforgalom / Forgalmi jelentés

Most adásban

KULTÚRPRESSZÓ

Live Video

Partnereink