Magyar diákokat szállító busz balesetezett

Legkevesebb tizenhatan meghaltak egy magyar diákokat szállító busz olaszországi balesetében, amely egy veronai autópálya-kijáratnál, San Martino Buon Albergo közelében.

A legfrissebb jelentések szerint további legalább 26 sérült van. Közülük egy személy mesterséges kómában van, ketten nagyon súlyosan megsérültek, tízen pedig súlyosan. Tizenhárom utas viszont csak könnyebb sérülést szenvedett, őket jelenleg még kórházban kezelik. Ez az utóbbi 18 év legsúlyosabb, külföldön történt magyar buszbalesete.

Az olasz média által idézett mentőszolgálat szerint a busz oszlopnak ütközött, szétroncsolódott és kigyulladt. Az áldozatok halálát az okozta, hogy nem tudták időben elhagyni a lángoló buszt, és benne égtek. Timaffy Judit milánói magyar főkonzul elmondta, hogy a buszon hátul ülők az ablakokat kitörve, teljes pánikban jutottak ki a járműből.

Sokan közülük aludtak, és az ütközéstől ébredtek fel. Többüket egy testnevelő tanár mentette meg, aki többször visszament a buszba, hogy onnan újabb diákokat hozzon ki, őt kórházba vitték súlyos égési sérülésekkel.

A tragédia körülményei egyelőre tisztázatlanok. Egy olasz híroldal szerint gond lehetett a busz kerekével. A L’Arena azt írja, hogy egy kamionos állítólag már 30 kilométerrel a baleset előtt észrevette, hogy valami nincs rendben a kerékkel.

Forrás: MTI
  • Kulcsszavak
  • Nincsenek kulcszsavak.

Hagyj üzenetet
A * jelölt mezők kitöltése kötelező*

Adatforgalom / Forgalmi jelentés

Most adásban

TOP 30

Live Video

Partnereink