Madéfalván ülésezett Hargita Megye Tanácsa

Főként útkarbantartásra és beruházásokra különített el összegeket Hargita Megye Tanácsa a költségvetés-kiegészítésből. Erről tegnapi, madéfalvi kihelyezett ülésén döntött a testület.

A költségvetés-kiegészítésből 11 millió lejt különítettek el útkarbantartásra, 9.860.000 lejt beruházásokra, valamint 200 ezer lejt a Kisvíz programra, utóbbi összegből befejezik a siménfalvi rendszer munkálatait. A Hargita Megyei Szociális és Gyerekvédelmi Vezérigazgatóság anyagi helyzete kapcsán Borboly Csaba elmondta: ígéretet kaptak a kormánytól arra, hogy kiegészítik a gyerekvédelem büdzséjét, ezért a kérdésre október 9-e után térnek vissza.

A 127A jelzésű hidegségi út összekötné Gyimesközéplokot Gyergyódamuk községgel. A mintegy négyéves munkálattal korszerűsítik az utat, illetve helyreállítják az árvízkárokat. Szintén elfogadták a 135-ös, Etéd és Maros megye határa közötti útszakasz dokumentációját, amely Udvarhelyszék kijárását biztosítaná a Küküllő mentére. Ezt a beruházást három szakaszban végzik el: Etéd-Küsmöd, Küsmöd-Siklód, Siklód-Maros megye határa. Utóbbi szakasz munkálataira Maros megyével közösen tervezik az anyagi források lehívását.

  • Kulcsszavak
  • Nincsenek kulcszsavak.

Hagyj üzenetet
A * jelölt mezők kitöltése kötelező*

Adatforgalom / Forgalmi jelentés

Most adásban

Sztereotipp

Live Video

Partnereink