Ma van az Önkéntesek Világnapja

Az Egyesült Nemzetek Szervezete kezdeményezésére a december ötödikei világnap azokra a személyekre összepontosít, akik önkéntesen, anyagi ellenszolgáltatás nélkül végzik munkájukat civil szervezeteknél, intézményeknél.

A társadalom jobbítása érdekében az élet minden területén jót tesznek embereknek, csoportoknak – hangsúlyozzák közleményükben az Erdélyi Telefonos és Internetes Lelkisegély Szolgálat működtetői. Mint írják: 2005 óta végzik szolgálatukat az Erdélyi Telefonos és Internetes Lelkisegély Szolgálat önkéntesei. Számuk idénre 45-re nőtt: Székelyudvarhelyről, Csíkszeredából és Sepsiszentgyörgyről végzik önkéntes munkájukat. Képzik magukat, tanulnak, gyakorolnak annak érdekében, hogy segíteni tudjanak a telefonon vagy levélben hozzájuk forduló személyek lelki vívódásaiban.

Hétfőtől péntekig 19 és 23 óra között várják a hívásokat a következő telefonszámon: 0754-800.808. A telefonhívások anonimak és titoktartás kötelezi az telefonos ügyelőket, akik karácsony és szilveszter estéjén is várják a hívásokat. E-mailben is segítenek, a következő címen írhatnak nekik: hallgatlak.lelkisegely@gmail.com.

  • Kulcsszavak
  • Nincsenek kulcszsavak.

Hagyj üzenetet
A * jelölt mezők kitöltése kötelező*

Adatforgalom / Forgalmi jelentés

Most adásban

Live Video

Partnereink