Ma van a színház világnapja

Ma van a Színházi Világnap, melynek célja felhívni a figyelmet a színházművészet fontosságára és egyúttal tisztelgés a színházi alkotók előtt.

Ebből az alkalomból Simon McBurney britt színész, író, rendező üzenetét olvassák fel az európai színházak. A művész üzenetében arra hívja fel a figyelmet, hogy olyan korban élünk, amikor nehéz tisztán látni. A valótlan állítások nagyobb dózisban áradnak felénk, mint valaha a történelem során vagy a történelem előtti időkben. Bármely „tény” megkérdőjelezhető és akármilyen legenda igényt formálhat a figyelmünkre mint „igazság” – fogalmaz világnapi üzenetében a rendező. A világnapot az erdélyi színházak is ünneplik. A Kolozsvári Magyar Színház alkotói többnapos rendezvényen szórakoztatták az érdeklődőket, a Marosvásárhelyi Nemzeti Színház Tompa Miklós Társulata a ma délután 5 órától a Kultúrpalota Kistermében tart ünnepséget. A gyergyószentmiklósi Figura Stúdió Színház és a székelyudvarhelyi a Tomcsa Sándor Színház ma, egész napos programot szervez az érdeklődőknek.

Sepsiszentgyörgyön Bocsárdi László rendezését tekinthetik meg az érdeklődők

A színház világnapja alkalmából a sepsiszentgyörgyi Tamási Áron Színház ma 19 órától a nagyteremben játssza az Alice Csodaországban és Alice Tükörországban című meseregények alapján a sZempöl Offchestrával közösen készített Alice című előadást Bocsárdi László rendezésében.

  • Kulcsszavak
  • Nincsenek kulcszsavak.

Hagyj üzenetet
A * jelölt mezők kitöltése kötelező*

Adatforgalom / Forgalmi jelentés

Most adásban

ZENÉS ÜZENETEK

Live Video

Partnereink