Ma nyújtják be a Parlamenthez az egységes bértörvényt

Ma nyújtják be a Parlamenthez az egységes bértörvényt – mint ahogyan azt Liviu Dragnea szociáldemokrata pártelnök közölte.

Mint mondta, eddig több tucat módosító indítványt nyújtottak be a dokumentumhoz, amely két hete alakulata weboldalán található közvitán. A kormány reméli, a jogszabály mielőbb átjut a Parlamenten. A kabinet ígérete szerint ugyanis a közalkalmazotti bértörvény július elsejétől életbe lép.

Hónap elejétől három alkalommal halasztották el a tervezet benyújtását a Parlamenthez. Liviu Dragnea azt mondta, ennek ellenére a párt által felvállalt határidő nem módosult, és a dokumentum ma a törvényhozás elé kerül vitára és elfogadásra. Hozzátette: a szociáldemokraták alaposan akarták tanulmányozni a tervezetet, és a jogszabály csupán kis módosításokat szenvedhet jelenlegi változatához képest.

Az ellenzék bírálta a dokumentumot, és azt rótta fel a Szociáldemokrata Pártnak, hogy a jövendőbeli kormányra rója a közalkalmazotti bérek növelésének terhét.
Lia Olguţa Vasilescu munkaügyi miniszter hónap elején Sinaia-n mutatta be az egységes bértörvény kormánykoalíció által támogatott tervezetét. Elmondta: az első fizetésemelésre július elsejétől kerül sor a katonák és a rendőrök esetében. Jövő év január elsejétől az orvosok és az asszisztensek bérét növelik – tette hozzá.

Forrás: Rador
  • Kulcsszavak
  • Nincsenek kulcszsavak.

Hagyj üzenetet
A * jelölt mezők kitöltése kötelező*

Adatforgalom / Forgalmi jelentés

Most adásban

Live Video

Partnereink