Ma kezdődik a 24. Alter-Native rövidfilmfesztivál

Ma kezdődik a 24. Alter-Native Nemzetközi Rövidfilm Fesztivál a marosvásárhelyi Kultúrpalotában.

November 2-a és 6-a között 47 rövidfilmmel, mintegy 10 órás versenyprogrammal várja az érdeklődőket a rendezvény. A rövidfilmek mellett a nagyjátéfilm-kínálat is bőséges. A szervező MADISZ a legfrissebb magyar és román, illetve más filmes alkotásokat hozta el a fesztiválra, ahol neves rendezőkkel is találkozhat a közönség.

Levetítik a többi között Hajdu Szabolcs új filmjét. Az Ernelláék Farkaséknál a Karlovy Varyban idén szervezett 51. nemzetközi filmfesztivál versenykategóriájának fődíjas, Kristály Glóbusszal kitüntetett alkotása. Románia jövő évi Oscar-díjra javasolt filmje, a Sieranevada, és annak alkotója, Cristi Puiu is várja idén az Alter-Native közönségét a marosvásárhelyi Kultúrpalotába. Radu Jude legújabb filmjét, Sebhelyes szívek című alkotását is megtekinthetjük, és találkozni lehet Radu Jude-vel. Németország jövő évi Oscar-díjra jelölt filmje, Maren Ade: Toni Erdmann című alkotása is szerepel a programban.

A 24. Alter-Native vetítéseinek sora ma délután 5 órától indul Gárdos Péter: Szamárköhögés című filmjével. A versenyprogram holnap délután 2 órakor kezdődik. A fesztivál részletes programját, valamint a rendezvény koncertkínálatát a www.alternativeiff.ro című oldalon találják meg az érdeklődők.

Forrás: MVR
  • Kulcsszavak
  • Nincsenek kulcszsavak.

Hagyj üzenetet
A * jelölt mezők kitöltése kötelező*

Adatforgalom / Forgalmi jelentés

Most adásban

Live Video

Partnereink