Ma iktatják be az új kormányt

Ma iktatják be a Szociáldemokrata Párt – Liberálisok és Demokraták Szövetség 2016-os parlamenti választásokat követő harmadik kormányát.

A Románia első női miniszterelnöke, Viorica Dancila vezette kabinet minisztereinek parlamenti szakbizottsági meghallgatása híradónkkal egy időben kezdődik. Minden tárca várományosának meghallgatására fél órát szánnak. A két háznak a kormány beiktatására összehívott együttes plenáris ülése délután 3 órakor kezdődik.

Az új kormánynak 28 tagja van, az eddigi három helyett négy miniszterelnök-helyettes tartozik a kabinethez. A kormánykoalíciós szövetség egyelőre saját honatyáinak szavazataira számíthat. A Nemzeti Liberális Párt, a Mentsétek meg Romániát Szövetség és a Népi Mozgalom Párt bejelentette: nem szavazzák meg az új kormányt. Az RMDSZ vezetősége ma reggel ül össze, hogy arról döntsön: miként szavaz ma a plénumban. A szavazás titkos lesz. A kabinet beiktatásához 233 támogató voksra van szükség. A koalíciós alakulatok összesen 243 honatyával rendelkeznek.

Forrás: News.ro/Rador
  • Kulcsszavak
  • Nincsenek kulcszsavak.

Hagyj üzenetet
A * jelölt mezők kitöltése kötelező*

Adatforgalom / Forgalmi jelentés

Most adásban

HíRNEGYEDÓRA

Live Video

Partnereink